הביקוש לאחסון אתרים באמצעות שרת וירטואלי עלו פלאים בשנתיים האחרונות וכיום קשה למצוא חברה שמכבדת את עצמה ולא מאחסנת את האתר שלה באמצעות שרת בענן. היתרונות שיש לשרתים הללו על פני החלופות הוותיקות יותר הוא עצום ומשתלם כלכלית ועסקית ב 99 אחוז מהמקרים.
אחסון אתר באמצעות שרת שיתופי זול או באמצעות שרת ייעודי יקר הוא דבר שרבים מצאו כלא מתאים יותר בשנים האחרונות ארגונים, חברות ומוסדות רבים עוברים בשנתיים האחרונות לאחסון באמצעות שרת בענן, המוכר גם בשם שרת וירטואלי (VPS).
מהו שרת וירטואלי?
שרת וירטואלי (VPS) הוא שרת אחסון בענן. הוא לא נמצא פיזית על גבי ענן כמובן, אלא הכוונה היא לאחסון מרוחק במקום מבודד ומאובטח עם סיכוי נמוך במיוחד שמשהו יקרה לשרת האחסון, וייפגע בפעילות של האתרים המאוחסנים על גביו.
לשרת וירטואלי יש יתרונות רבים ביחד לחלופות אחסון אתרים שקיימות (אחסון שיתופי או אחסון ייעודי). היתרונות הללו הם שיקול מרכזי בבחירה של שרת וירטואלי על פני החלופות הללו.
השיקולים בבחירת שרת באחסון ענן:
- גמישות – שרת וירטואלי ניתן לשדרג או לשנמך לפי הצורך שלכם. צריכים עוד שטח אחסון, מעבד נוסף או יותר זיכרונות כדי לעמוד בעומסים שהולכים וגדלים? אין בעיה, מוסיפים אותם במערכת הניהול במהירות. רוצים פחות שטח אחסון או משאבי מערכת שונים? אפשר לעשות את ההיפך ולשלם פחות מדי חודש.
- אבטחה – כולם מבינים היום את הסכנות שקיימות ברשת האינטרנט וכמה חשוב להקפיד על אבטחת מידע ברמה הגבוהה ביותר האפשרית. שרת וירטואלי מאחסן אתרים שמופרדים לחלוטין האחד מהשני ולא מושפעים מפריצה לאתר אחר באותו השרת. כמו בן האחסון כולל מערכות ניטור ובקרה מתקדמות לזהות חשד לניסיון פריצה או גרימת נזק כלשהו ובכך מונעים זאת במהרה ובזמן.
- גיבויים – שרת וירטואלי איכותי כולל מערך גיבוי בענן אשר מבטיח אפשרות של חזרה לפעילות מהירה במקרה של טעות אנוש או פריצה של האקרים וכדומה. יש לוודא לגבי רמת הגיבויים והשחזור שלהם.
- תמיכה ושירות – תחזוקה של שרת וירטואלי שונה מזאת של שרת ייעודי פיזי. בשרת וירטואלי אין צורך לקריאות תחזוקה של טכנאי מחשבים מקצועי ולהשקיע בכך זמן וכסף מיותרים. חלק גדול מהתחזוקה אפשרית און ליין ממערכת הניהול וחלק מבוצעת אוטומטית על ידי חברת האחסון שבחרתם.
- עלויות – העלות של שרת אחסון בענן ביחס לשרת ייעודי זולה הרבה יותר וביחס לאחסון בשרת שיתופי מדובר על עלות מעט גבוהה יותר. כאשר מבינים שלמרות העלות המעט גבוהה יותר מקבלים הרבה יותר מהירות, אבטחה ושירות לקוחות מקצועי, מבינים שההפרשים משתלמים ושחסכון של כמה עשרות שקלים בחודש הוא לא שיקול נכון.
בשורה התחתונה ניתן להוסיף שאחסון בשרת וירטואלי מתאים היום למרבית בעלי האתרים ובעיקר למי שמנהלים חנויות וירטואליות או אפליקציות שיש להם קצב גדילה מהיר או פיקים של תנועת גולשים אחת לכמה שעות או ימים.
המאמר נכתב בשיתוף עם Sweethome אשר מעניקה שירותי אחסון אתרים על גבי שרתים שיתופיים (Shared Hosting), שרתים וירטואליים (VPS) או שרתים ייעודיים (Dedicated Servers).